Borderlines Finale [locatie: NIEUWE NOR]

Kaart wordt geladen...

Datum: 14/12/2017
Tijd: 20:00 - 23:00

Locatie
poppodium NIEUWE NOR

Categorieën

Agenda link: iCal

Borderlines; poëzie in wedstrijdvorm! Op donderdag 14 december vindt de finale van Borderlines: Euregion Poetry Slam plaats in het café van poppodium NIEUWE NOR. Na twee voorrondes in Aachen (oktober) en Roermond (november) komen Duitse en Nederlandse slammers samen in de NIEUWE NOR uitvechten wie zich Euregionaal kampioen poetry slam mag noemen. De winnaar van deze poëzie-slag wordt bepaald door een publieks- en vakjury, onder leiding van presentator Daan Doesborgh.

Een poetry slam (naar Engels, ‘to slam’ = smijten, slaan) of poëzieslag is eigenlijk een kruising tussen literatuur en sport. Enkele slamdichters, kortweg ‘slammers’, gaan op een podium (vaak in een club of café) een wedstrijd met elkaar aan. Binnen een bepaalde korte tijd en in een paar rondes dragen de dichters hun gedichten voor. Het publiek en/of de jury bepaalt wie de beste is.

De slammers uit de voorronde in Aachen die in de finale in Heerlen gaan strijden zijn Luca Swieter, Joahnna Klein, Lukas Knoben, Florian Schreiber en Julius Schneege. De andere finalisten volgen na afloop van de voorronde in Roermond en worden binnenkort bekend gemaakt.

Deze avond vindt plaats in het café van de NIEUWE NOR en wordt georganiseerd door Borderlines i.s.m. poppodium NIEUWE NOR. De avond is gratis toegankelijk.

WaarderingenBoeken
[WPCR_INSERT SHOWFORM="1"]